<h1>Om Niels Fuglsang</h1>

Om Niels Fuglsang

Jeg hedder Niels Fuglsang, og jeg blev valgt til Europa-Parlamentet i 2019 for Socialdemokratiet. Jeg er vokset op både hos min mor i Næstved og hos min far i Thy med brødre og søstre - og hund og kat. På min fars gård i Thy også med grise og køer.

Niels Fuglsang 2

Da jeg flyttede herfra, har jeg blandt andet boet i London som ung og arbejdet som tjener. Her så jeg et enormt skel mellem rig og fattig, som vi ikke på samme måde har haft i Danmark. Det minder mig dagligt om, at vi har opbygget et godt og solidarisk samfund i Danmark, som vi skal passe på. Nogle af vores udfordringer kan vi dog ikke stå alene med – for eksempel når det kommer til klimaforandringer, skattely og dyrevelfærd på tværs af grænser – og her handler det om at opbygge et stærkt europæisk fællesskab.

I 2021 blev jeg Ph.d. fra Copenhagen Business School, hvor jeg har skrevet om økonomisk politik og særligt Finansministeriets økonomiske beregninger (https://research.cbs.dk/en/publications/the-politics-of-economic-models-an-inquiry-into-the-possibilities). Til daglig pendler jeg mellem Danmark og Europa-Parlamentet i Bruxelles. Arbejdsugen bliver ofte lang, så det er dejligt at komme hjem til min familie og venner i weekenden.

Jeg kan lide at læse gode romaner, rejse, sejle og løfte et par vægte i min fritid. Jeg kan godt lide god kaffe og god jazz. Og så brænder jeg for at gøre en forskel for et mere solidarisk og bæredygtigt samfund.