<h1></h1>

Bekæmpelse af skattely skal fylde mere i EU!

I Europa-Parlamentet er jeg chefforhandler på en rapport, som skal klargøre Parlamentets syn på brugen af skattely og foreslå konkrete initiativer til at forhindre dette. Rapporten er netop afleveret, og skal nu forhandles med de øvrige grupper i Parlamentet. Bagtæppet for rapporten er det skattelæk, som fandt sted sidste år i oktober – det såkaldte Pandora Paper leak.

Den omfattende brug af skattely, som Pandora Papers, sammen med øvrige læk, dokumenterer, viser, at der er noget helt galt. Det er et kæmpe demokratiske problem, at udvalgte eliter kan nægte at spille efter samfundets fælles regler og kan slippe afsted med det. Det er undergravende for tilliden til systemet, det forøger uligheden i samfundet, og det koster stater milliarder af kroner i tabt velfærd.

Skattely er i bogstavelig forstand et grænseoverskridende problemet, som kræver grænseoverskridende løsninger. Derfor spiller EU en afgørende rolle på netop dette område, og bør yde en endnu større indsats, end tilfældet er i dag.

Foto: Simon Læssøe